Oana Coantă

  Chef & Co-Owner Bistro de l’Arte

Mereu pasionată de secretele din spatele mâncărurilor bune. Așa cum povestește pe propriul blog, a crescut până pe la şapte ani cu gusturi şi mâncăruri amestecate, ardeleneşti cu săseşti şi ceva ungureşti, dar și cu pâine caldă unsă cu ulei şi presărată cu zahăr. În 2000 Bistro de l’Arte şi-a deschis uşile şi odată cu asta entuziasmul ei în faţa mâncării gătită pentru alţii s-a reactivat. Urmând cursuri de bucătar, cofetar şi patiser, învăţând să lucreze cu legume, cărnuri, gusturi noi şi vechi, la cursuri renumite alături de bucătari cunoscuţi, și-a dat seama că nu mai este cale de întoarcere. Astfel, Oana Coantă a ‘construit’ meniuri şi a inventat mâncăruri.

Oana Coantă, Chef & Co-owner Bistro de l’Arte  a fost aleasă Woman Chef of the Year 2019 de Gault&Millau și este premiată și prezentă constant la evenimente despre industrie.